woensdag 20 februari 2013

Hoe breng je dagcrème aanDe naam zegt het eigenlijk al zelf. Dagcrème dient om je huid overdag te beschermen tegen al de vuiligheid van buitenaf, dus breng je deze s'morgens aan als je opstaat op een gereinigde huid. De hoeveelheid product die je aanbrengt hangt deels af van je type huid en ook je soort product. Dat is altijd een beetje zoeken. Breng ook niet teveel aan, want zo ga je je talgproductie extra werk geven en ga je vrij snel puistjes krijgen.

Hoe ga je te werk

 - Neem je product met een spateltje uit het potje. Zo vermijd je dat je potje dagcrème een bacteriehaard word. Laat je product dan ook niet te lang open staan.
 -  De hoeveelheid is ongeveer een dikke borrelnoot. Deze ga je nu in een zachte cirkelende bewegingen aanbrengen op je gelaat.
- Vergeet je hals niet want rimpels in je hals is echt niet mooi.
- Eventuele overschotjes kan je uitwrijven in je decolleté.


Tips

- Je dagcrème bewaar je het best donker en koel.
- Hou de vervaldag goed in het oog! Bij dagelijks gebruik is je potje leeg vóór de vervaldatum.
- Bij 20-jarigen is een goede hydraterende crème al voldoende. Vanaf 30 jaar kan je beginnen met een anti-aging of een antirimpelcrème. Vanaf 50 jaar kan door de menopauze je huid uitdrogen. Daarom is het beter dan een crème te gebruiken die rijker is.
- Dure of goedkope dagcrème? Dat heeft helemaal geen verschil! Meestal betaal je meer voor het merk en de verpakking. De keuze van een goede dagcrème is altijd zoekwerk. Ikzelf verkies liever de dagcrème van de apotheker zoals La Roche posay of Louis Widmer. Deze zijn echt goed voor een gevoelige huid. En ook in Dermalogica verkopen ze goede dagcrèmes alleen zijn deze wel al wat aan de duurdere kant. De gemiddelde goede prijs voor een dagcrème varieert van 15€ tot 30€. Dat is voor ieder persoonlijk. Met een potje kom je ongeveer 3 à 4 toe.


Voila jullie weten weer wat meer. Volgende 'les' Demaquillage!  Have fun! 

x Kelly 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten