vrijdag 15 februari 2013

Basisverzorging.

Basisverzorging

Onze basisverzorging bestaat uit 3 stappen; 

1) Reinigen

2) Lotion

3) Dag/ -nachtcrème

  Deze zijn echt noodzakelijk. Zelfs als je geen make-up draagt. De huid wordt overdag blootgesteld aan schadelijke stoffen zoals vb; de uitlaatgassen van de auto's, bussen, transpiratie of stof om er enkele op te noemen. Daarom doen we deze toepassing ook s'avonds voor het slapengaan. Dan gebruiken we een nachtcrème. Deze zijn iets vetter dan de dagcrèmes omdat deze de huid gaan voeden. Een dagcrème gaat de huid beschermen tegen al deze vuile troep. Een dag- en nachtcrème moet je bepalen a.h.v. je huidtype en ook aan je persoonlijke voorkeur.Je zal merken dat als je deze basisstappen 2x/dag op de correcte manier toepast je huid er veel frisser en jonger uitziet en ook zachter aanvoelt. En als je er je make-up over aanbrengt zal je ook merken dat die er ook veel beter uitziet en beter blijft zitten  

Zo ga je te werk


* Je kan je huid eerst vochtig maken. Dit zet de poriën open en dit zorgt ervoor dat je huid nog dieper word gereinigd. 

* Zorg er steeds voor dat je handen gereinigd zijn. Hygiëne is echt heel belangrijk om je producten goed hun werk te laten doen.

1) Je neemt een beetje reinigingsproduct in je handen en je masseert dit zorgvuldig in cirkelbewegingen op je gelaat  . Dit stimuleert de bloedsomloop.

2) Daarna neem je een wattenschijfje ( je mag deze een beetje nat maken met kraantjeswater, zo ga je langer met je lotion toekomen) en doe je er een beetje lotion op. Je kan je lotion in een deppende of kletsende beweging aanbrengen. Een kletsende beweging geeft een heel fris gevoel, daarom heel fijn om toe te passen na een vermoeiende dag, een slapeloze nacht of een zwoele zomerdag.

3) Breng hierna je dag-/nachtcrème aan. De hoeveelheid is altijd een beetje zoeken in het begin. Meestal is de grootte van een borrelnoot voldoende (maar dit kan ook teveel zijn). Na dagelijks herhaling zal je zelf aanvoelen of je product niet te droog of te vettig aanvoelt. Je zal ook gauw merken dat je gelaat er niet alleen frisser en jonger uitziet maar ook werkelijk zo is!  

 

Hopelijk kunnen jullie hier weer even mee verder.                                                      Volgende blog 'Hoe breng je je dagcrème aan' binnenkort.                                                     Ik weet het voor de meesten onder jullie waarschijnlijk echt verschrikkelijk saai. Maar ik wil echt graag iedereen helpen. En zoals ik al eerder zei, een goede make-up begint bij een goede basis!

 

Love ya!  xx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten