maandag 29 april 2013

2. Concealer:

Vorige week konden jullie in mijn blog lezen dat door het gebruik van FDT je je  gelaat een egalere kleur geeft. Maar de 'kleine foutjes' zijn nog steeds zichtbaar. Die gaan we wegwerken met de concealer. Met een goed dekkende concealer camoufleer je je puistjes, wallen en rimpeltjes. Met je FDT werk je best zo fijn en transparant mogelijk. Voor een concealer is het net het tegenovergestelde, deze moet zo dekkend mogelijk zijn. 

Verschillende soorten concealers, voor het camoufleren van een tattoo, om langer te houden, met een zonnefactor in verwerkt,....
....en natuurlijk kan je deze ook krijgen in dezelfde kleur als je FDT.TIP: 
- Concealer bestaat in verschillende vormen; als stick, in een potje of een tube. Gebruik gewoon hetgeen waar je het liefst en best mee werkt.
 - Je concealer moet zo dicht mogelijk bij de kleur van je FDT liggen. Vind je nt dezelfde kleur? Neem dan 1 tintje lichter. Je kan er ook een klein druppeltje FDT onder mengen om de juiste kleur te bekomen.
- Is je concealer uitgedroogd of gaat deze brokkelen? Meng er dan een klein beetje dagcrème onder, zo word je concealer vloeibaarder.
- Last van wallen of opgezwollen ogen? Als je een koffielepeltje even in de diepvries hebt gestoken, kan je deze op je ogen leggen en de zwelling zal instant verminderen. (test 1st op je hand of het niet te koud voelt!)

Hoe breng je je concealer het best aan:
Of je je concealer nu aanbrengt met een penseel of met je vingers, die keuze is volledig jullie eigen keuze. Denk er wel aan dat als je de concealer gaat aanbrengen met je vingers, je 1st je handen wast.

a) Je neemt een beetje concealer op de rug van je hand en dan ga je met je vingers of penseel een beetje product opnemen.
b) Dan ga je een deppende beweging maken. Het belangrijkste is dat je concealer er niet als het ware 'op mag liggen'. Deze moet versmelten met je FDT, en toch moet je imperfectie gecamoufleerd zijn. Dit vergt wat energie en geduld maar eens het resultaat is bereikt heb je een mooie, gezonde, egale en frisse look.
c) Wallen of donkere kringen? Baken dan je wal af. Dit doe je in  de vorm van een driehoek;
zet een stip aan de buitenkant van je oog, 1 bij je neus en 1 aan de binnenkant van je oog. Dan ga je deze stippen open smeren in een neerwaartse beweging. Vergeet niet de huid tussen de wimpers want deze wordt makkelijk overgeslaan. Gebruik niet teveel concealer aan je ogen. Want dan zal deze tussen de plooitjes (rimpeltjes) terechtkomen en dan ga je net je rimpels accentueren i.p.v. camoufleren!

Baken je wallen of donkere kringen af in de vorm van een driehoek.


Et voila! De volgende blog 'Shapen' volgende week maandag. See ya! xxx


Geen opmerkingen:

Een reactie posten