zondag 7 april 2013

Gezichtsmasker

Een gezichtmasker stimuleert de bloedsomloop en geeft je huid een boost.
Het is verkrijgbaar in twee verschillende soorten: 
- vochtregulerend (in de vorm van crème of gel) 
- Reinigend (in de vorm  van klei)


Iemand met een droge huid is dus beter af bij de vochtregulerend masker terwijl iemand met een vette huid beter werkt met een reinigend masker omdat deze de talgproductie reduceerd. Mensen met een gemengde huid kunnen werken met beide. Dan breng je het vochtregulerend masker aan alleen op je wangen en jukbeenderen en het reinigend masker breng je vooral aan op je T-zone.


Hoe ga je te werk

- 1st doe je de basisreiniging* zodat je huid zuiver is en je op deze manier geen bacteriën gaat inbrengen in je huid.
- Dan kan je vervolgens  bv: een stoombad nemen zodat je poriën gaan openen. Op deze manier neemt je huid het product nog beter op en trekt het beter in.
- Bij tijdsgebrek (of hoe ik het altijd doe) is eens een warm bad nemen, dit heeft hetzelfde effect. Door de stoom gaan je poriën ook open staan.
- Laat ongeveer 5 tot 10 min inwerken en verwijder daarna je maskertje.
- Daarna sluiten we de poriën af met onze lotion.
- En tot slotte brengen we dan onze dag- of nachtcrème aan.

* zie blog 'basisreiniging'

Tips
Doe heet water in een kom. Je kan eventueel etherische olie aan toevoegen voor een relaxerend effect, een paar druppeltjes zijn voldoende.
Een masker brengen we 1x/week aan.
Bij een belangrijk gebeuren vb: huwelijk gebruiken we maskertjes en peelings min. 2 dagen ervòòr. Nooit de dag zelf! Je weet nooit op voorhand hoe je huid zal reageren. Je wil stralen op deze dag. Het laatste wat je wil is op deze onvergetelijke mooie dag eruitzien als een afgeschrobde rode tomaat!
Je kan ook zelf je maskertje maken. Op internet vind je honderden recepten. Yoghurt, komkommer, honing, appel..... zijn 1 van de zovele ingrediënten die je kan gebruiken voor een natuurlijk masker.


Echter, een goede verzorging begint binnenin!

Niet doen

Roken! Iemand die 20 sigaretten/dag rookt heeft een huid die ongeveer 10 jaar ouder is! Door te roken gaan je bloedvaatjes vernauwen. Daardoor gaat je huid zuurstof tekort krijgen en er grauwer uitzien.
Vettig en ongezond eten. Hiervan krijg je zeker geen perzikkenhuidje.
Strenge diëten zorgen ervoor dat je huid vaal, kwetsbaar en dof word.

Wel doen
- Water drinken. Water hydrateert je lichaam en huid.
- Een gezond en evenwichtige levensstijl. Door de juiste voeding te eten krijgt je huid die gezonde blos. Fruit en groenten zijn echt heel belangrijk. 
- Dagcrème gebruiken die je gelaat overdag beschermd tegen alle vuiligheid .Je kan zelfs voor in de zomer en in de winter dagcrèmes vinden met een UV-bescherming.
- Ook bij jonge mensen is een dagcrème belangrijk, want de schade die je nu oploopt wordt pas op latere leeftijd zichtbaar!


Dus water, groenten, fruit en een goede dacrème! CHECK!  ;-)

See ya next time   
 xxx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten