maandag 15 april 2013

Nog enkele handige tips:

- De combinatie: zonnen en make-up is geen aanrader. Je poriën gaan door de warmte open staan. Daardoor gaat je make-up je huid indringen en ga je vlugger last krijgen van puisten,mee-eters of verstopte poriën. Maar ook zal je huid veel sneller verouderen en je gelaat zal niet bruinen! De huid rond de ogen is zeer delicaat dus deze moet zeker goed beschermd worden tegen de zon. Een goede zonnebril is dus zeker onmisbaar in deze periode.
- Mascara, lippenstift of een oogpotloodje zijn allemaal dingen die je best niet uitleent. Je kan op deze manier ontstekingen doorgeven. En bij het gebruik van iemand anders haar lipgloss kan je makkelijk het 'herpes-virus' oplopen, beter gekend als de pijnlijke en lelijke koortsblaasjes.

- Voor de hygiëne is het echt een must dat je 1st zorgt dat je handen gewassen of ontsmet zijn. Zorg er ook voor dat je zo snel mogelijk je potje sluit en dat je steeds werkt met een spateltje om je product uit het potje te halen. Deze zijn makkelijk te vinden in je apotheek of in een cosmeticawinkel. Je kan als aternatief de achterkant van een koffielepeltje gebruiken.
- De vervaldatum is natuurlijk ook heel belangrijk. Deze staat op het product in de vorm van een symbool. Bij je dagcrème vind je deze aan de onderkant van je potje, evenals ook bij je oogschaduw. Op je tube product vind je die aan de achterkant. Misschien ook wel handig wanneer je je product aankoopt dat je de datum erop schrijft. Vb: Als je je dagcrème hebt gekocht op 12.02.2013, dan weet je dat je product vervallen is op 12.12.2013 ( als er het symbool van 6M opstaat). Nu als je je dagcrème dagelijks gebruikt met de juiste hoeveelheid, is deze op na 4 maanden ongeveer. Als je product niet meer goed ruikt, als er olie bovendrijft of het brokkelt, dan is je product vervallen en kan je best een nieuwe kopen.
Symbolen van vervaldata.
Voila tot zover weer deze blog vol leuke weetjes. Veel plezier en tot volgende week. xxx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten